pijl

Nieuws - Nieuwe ontwikkelingen

1,1 Gigawatt aan zonne-energie toegevoegd in 2018

21 december 2018

Eendragt zon

Voor Nederlandse zonne-energie was 2018 een goed jaar. Belangenvereniging Holland Solar noemt dit jaar zelfs het jaar van de ‘zonnewende’. Dat komt vooral door meer capaciteit en betere randvoorwaarden.

Lees meer.....

2018 was het jaar van de zonnewende’

6 januari 2019

Eendragt zon

Holland Solar ziet 2018 als het jaar dat zonne-energie definitief doorbrak. De brancheorganisatie noemt 2018 daarom ‘het jaar van de zonnewende’.

Lees meer........

Tweezijdig werkende zonnecel doorbreekt opbrengstgrens

Eendragt zon

5 maart 2019

Door twee technologieën te combineren kan licht nog beter omgezet worden in zonnestroom. Dit levert een omzettingsrendement (licht-naar-elektriciteit) op van 30,2%. Dit is ruim een derde beter dan de meest gebruikte huidige industriële zonnecellen, die een rendement hebben van maximaal ongeveer 22%.

Lees meer......

 

Liever zonnepanelen dan een nieuwe keuken

Installatie Digiwebsite

Zonnepanelen zijn favoriet, gevolgd door zuiniger zijn met energie. De meeste Nederlanders (63%) zijn bereid zelf opgewekte energie met anderen te delen.

Lees meer....

 

 

Noord-Holland start gebiedsaanpak voor zonnepanelen op agrarische daken

Eendragt zon

                                                                   5 november 2019

De provincie Noord-Holland en de gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon hebben een samenwerkingsverklaring ondertekend met LTO Noord voor een gebiedsaanpak voor zonnepanelen op agrarische daken.

Lees meer .....

Amerikanen investeren miljoenen in Nederlandse zonnepanelen

05-12-2018

Eendragt zon

De populariteit van zonnepanelen in Nederland blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Een Amerikaans beleggingsfonds investeert € 3 mln in zonnepaneelverhuurder Solease.

De miljoenen van het Amerikaanse beleggingsfonds Arosa Capital Management gebruikt Solease om de operationele capaciteit uit te breiden. De vraag naar huur-zonnepanelen is groot, stelt Solease.

Lees meer ......

 

300 daken voorzien van ‘onzichtbare’ duurzame energie

5 december 2018

Eendragt zon

Duurzaamheid en esthetiek kunnen prima samengaan, vond een groep ondernemers uit Urk. Zij ontwikkelde daarom speciale dakpannen met zonnecellen erin verwerkt. Deze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor monumenten of door iedere woningeigenaar die liever geen ontsierende panelen op zijn dak ziet liggen. In slechts drie jaar vulde ZEP 300 daken met de zonne-energie dakpannen, die 90W per vierkante meter opwekken. 

Lees meer......

Eerste aardgasloze nieuwbouwwijk met coöperatief stroomnet krijgt 1.508 zonnepanelen

Eendragt zon

Wezep krijgt de eerste aardgasloze nieuwbouwwijk van Nederland met een coöperatief stroomnet. De 57 volledig elektrische en energieneutrale woningen krijgen zonnestroom van 1.508 zonnepanelen op een manege.

Lees meer.......